کود مرغی

مزایای کود مرغی پودری

برای اطلاع از مزایای کود مرغی پودری بهسایت مراجعه کنید

کود مرغی چیست؟

کود ارگانیک

 کود مرغی پودری همانند کود مرغی پلیتی و گرانوله دارای  مواد آلی، ازت کل، فسفر، پتاسیم وعناصر ریز مغذی (مس، منگنز، آهن و روی) می باشد.
کود مرغی دارای مقدار زیادی عناصر غذایی است و با بکارگیری آن در زمینهای کشاورزی همراه با کود حیوانی می توان حاصلخیزی خاک را افزایش داد.

کود دهی:

میزان عناصر غذایی موجود در خاک بستگی به ساختمان و بافت خاک، سوابق کشت و کار و عملیات انجام شده بر روی آن دارد. خاکها در اثر تداوم برداشت محصول، از نظر مواد معدنی و عناصر غذایی فقیر میشوند و نیاز به کود پیدا میکنند که برای جبران آن، میتوان طی یک برنامه زمانبندی مشخص اقدام به استفاده از کودهای مختلف شیمیایی، حیوانی و گیاهی نمود. هدف از زمانبندی مصرف کود، به دست آوردن بهینه ترین واکنش گیاه به کود میباشد.
مقدار و زمان مصرف کود دو عامل مهم برای کاربرد صحیح کودها و افزایش بازده مصرفی آنها است. بدیهی است که مقدار کود مصرفی، بر اساس مقدار عناصر غذایی موجود در خاک، میزان جذب عناصر توسط گیاه و نیاز گیاه در طول دوره رشد تعیین میگردد.

مصرف کود مرغی :

در فصول مختلف سال کود مرغی را در مزارع مصرف می کنند. با مصرف آن در فصل پاییز بیشترین زمان برای تجزیه کودمرغی و آزاد سازی عناصر غذایی موجود در آن فراهم می گردد.
کود مرغی موجب اصلاح فعالیت بیولوژیکی ، کشت و کار و خواص شیمیایی خاک می شود ، سه تن کود مرغی تازه معادل ۵۰ کیلوگرم سولفات پتاسیم ، ۱۰۰ کیلو گرم سوپر فسفات تریپل و ۵۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم اوره دارد.
کود مرغی ترکیب شیمیایی بسیار متفاوت نسبت به سایر کودهای حیوانی دارد که در کود مرغی مقادیر نسبتا زیاد اسید اوریک و سایر اوریدها وجود دارد.
مقدار مصرف کود مرغی : بهترین روش در تعیین مقدار کود مرغی در هر هکتار انجام آزمون خاک می باشد. و مقدار مصرف آن با توجه به آزمون تجزیه کود مرغی و آزمون خاک زراعی تعیین با مشورت و نظر مهندسین جهاد و کشاورزی منطقه انجام می شود.

شرایط نگهداری کود مرغی فله :

کود مرغی گرانوله دارای NPK  طبیعی است و موجب اصلاح فعالیت بیولوژیکی ، کشت و کار و خواص شیمیائی خاک می شود. سه تن کود مرغی تازه معادل ۵۰ کیلوگرم سولفات پتاسیم ، ۱۰۰ کیلوگرم سوپر فسفات تریپل و ۵۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم اوره دارد. کود مرغی ترکیب شیمیایی بسیار متفاوت نسبت به سایر کود های حیوانی دارد. در کود مرغی مقادیر نسبتا” زیاد اسیداوریک و سایر اوریدها وجود دارد.کود مرغی تازه حدود ۷۰ درصد رطوبت دارد. کود مرغی فله بدون فرآوری نیز چنانچه به درستی نگهداری و به مزرعه منتقل و مصرف شود ،کود بسیار با ارزشی می باشد.
برای کاهش خروج گاز امونیاک و بوی تند کود مرغی و کاستن تلفات روان آب فسفر و عناصر غذایی کم مصرف ، کود مرغ با سولفات آلومینیوم اصلاح می شود.

کود مرغی پودری :

کود مرغ گوشتی و تخمی و مرغ مادر ، ابتدا رطوبت گیری گردیده و پس از خشک شدن ،آسیاب شده و بصورت پودری بسته بندی می گردد. و می توانیم گوگرد و ریز مغذی ها را نیز بنا به سفارش به آن اضافه نمائیم. این کود ارزانتر از سایر کود های مرغی و اقتصادی تر برای کشاورزان است.

مزایای کود مرغی پودری :

خاکPH کاهش موضعی
افزایش مواد آلی خاک
اصلاح فعالیت بیولوژیکی خاک
افزایش چسبندگی خاکهای شنی
کاهش چسبندگی خاکهای رسی
افزایش میکرو ارگانیزم های مفید خاک
تیره کردن رنگ خاک و جذب انرژی بیشتر
بهبود خصوصیات فیزیکی ، شیمیایی و حاصلخیزی خاک
کم کردن جرم حجمی ظاهری و افزایش تخلخل و نفوذ پذی
منبع:shayankar.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا